Зрелищна каскада е станала вчера в монтанското село Бели брег, пише konkurent.bg.

Вчера в 1.31 часа в областната дирекция на МВР в Монтана е получен сигнал за ПТП в село Бели брег, община Бойчиновци. При извършената проверка е установено, че лек автомобил „Мерцедес С 220" с монтанска регистрация е самокатастрофирал в къща. В автомобила е открита личната карта на неправоспособен 16-годишен жител на село Портитовци.

Пристигналите на място родителите на непълнолетния заявили, че синът им взел резервния ключ на автомобила. Проверка в ЦСМП Монтана установила, че непълнолетният водач е с леки наранявания в резултат на настъпилото ПТП. С него бил и 19-годишен, който го транспортирал до болничното заведение.

Пострадалият е хоспитализиран в хирургично отделение, където в 3.12 часа му е направена проба за употреба на алкохол, която отчела 1.48 промила в издишания от водача въздух.
На нарушителя са съставени 3 акта и му е издаден талон за медицинско изследване. Оставен е за лечение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. По случая е образувано бързо производство в полицията в Монтана.