Бившият шеф на общинския съвет във Велико Търново Димитър Димитров, който в момента е инкасатор към енергийната компания Е.ОН, е открил вчера сутринта пред входната си врата зловеща находка - убита лисица. Досега той не е получавал заплахи, съобщава в. "Труд".
Откакто се е пенсионирал, Димитров живее в наследствената си къща във великотърновското село Леденик. Около 9,30 ч вчера видял, че неизвестно лице е провесило през нощта мъртвото животно върху портата на имота му. Лисицата е застреляна с ловна пушка във врата и е завързана със сезал. Четириногото било закрепено за металната врата със специални възли. Явно хищникът е бил гръмнат малко преди това, защото от тялото му още капела кръв върху тротоара.
“Вероятно това е вид предупреждение и знак за сплашване. Недоумявам обаче чие дело е, тъй като не съм се карал с никого. Засичам показанията на електромерите на 2000 къщи в селата Леденик, Пушево, Шемшево, Буковец и Момин сбор. Досега не съм имал проблеми със стопаните и нямам врагове”, коментира Димитров. Той е и член на гражданското сдружение “За Леденик”, което работи за просперитета на селището.
След като намерил лисицата на вратата си, бившият общинар алармирал писмено кметството на Леденик, за да се предприемат необходимите санитарни мерки. “Районът трябва да бъде обеззаразен, защото лисицата може да има бълхи или да е била болна от бяс и в селището да пламне зараза”, обясни Димитър Димитров. /БЛИЦ