Едно семейство се озова в абсурдната ситуация да пробива бетонни плочи, за да влезе в собствения си дом, а причината за нелепата ситуация се оказва съдебно решение.

Семейство Сеизови изпадат в необикновен капан след принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж, разбираме от репортаж по Нова тв.

Представете си мъж, който здраво върти железен лост, и се опитва да пробие дупка на средата на гаража си. Но, не за да изкопае канал за смяна на маслото на семейната кола, а за да прокопае тунел към хола на дома си.

След няколко десетилетия междусъседска война завършва с окончателно решение на последна инстанция. А на загубилите не им остава нищо друго, освен да пробият няколко бетонни плочи, да срежат на две семейната спалня и да се надяват, че терасата им няма да падне.

"Дойдоха и започнаха да рушат. Ние стояхме затворени вътре, като заложници", разказва покъртителната история Атанаска Сеизова.

"Община Велинград изпълнява решение на ВКС, което не подлежи на обжалване. Премахването на въпросното незаконно строителство трябва да бъде изпълнено" , каза зам.-кметът на Община Велинград Светла Томова.

"Освен, че нямаме тоалетна и баня няма да имаме и вход. Не мога да изляза и да се прибера от собствената си къща", коментира семейството.