Всяко заболяване си има причина - нещо в организма се е объркало. Даваме ли си обаче сметка колко много допринасяме самите ние за това? Превръщаме сме себе си в ходещи складове за отрови, тежки метали, пестициди...

Тези токсини затлачват като шлаки организма и не само пречат на естествените му, природно зададени дейности, но и го тровят. И няма как да се излекуваме истински, ако не направим пречистване на организма, за да го върнем в естественото му състояние и природен баланс.
 
Ако махнем причината, няма да се налага да вървим след последствията и ги оправяме, защото тях всъщност няма да ги има. Това може да се каже най-бегло за принципите и методите на Аюрведа като медицина, която по природосъобразен начин лекува всички болести.

Впрочем Аюрведа, която е на повече от пет хиляди години, не е само медицина, а и мироглед, начин на живот. Затова в Аюрведа клиник в Банско не само лекуват даденото заболяване, но дават и модел какъв начин на живот да се води, за да не се боледува.
Това става както чрез подробния персонален план, който се съставя от аюрведа лекаря след диагностиката, така и чрез консултации и лекции по темата за Аюрведа и дълголетието: как да се грижим за тялото и духа си, за да бъдем здрави.
 

Пълният детокс на организма, който се постига в Аюрведа клиник в Банско, има естествения придружаващ ефект на релакс, здравословно отслабване, подмладяване и разкрасяване.
 
Екипът на Аюрведа клиник е високо квалифициран, с богат практически опит. Аюрведа докторът Махеш Гарже работи като гуру на аюрведа и е лицензиран от индийското правителство по аюрведична медицина и хирургия, има над 14 годишен стаж.
 
Д-р Гарже е квалифициран в приложението на около 400 вида билки в лечението на различни болести. Той лично подбира за клиниката оригинални билкови лекарства и лечебни масла. Терапевтите индийци също са лицензирани, имат над 12-годишен практически опит.
 
Както споменахме, в Аюрведа клиник по природосъобразен начин лекуват всички болести. Включително и "модерните" и масови  за днешното ни съвремие.
 
Тук ще намерите от лечение на депресия и безпокойство, през  лечение на парализа, да речем, на сърдечно-съдови заболявания, на отделителната система, ставни заболявания, черен дроб и т.н., до женски и детски болести.
 
Пречистването на тялото става природосъобразно по двата медода на Аюрведа - Пурвакарама и Панчакарма, които са признати от Световната здравна организация.
 
Пурвакарма е комплекс от външни процедури. Това са масажи с билкови масла и билки на прах, обливане с масла,сауна с билки, термични процедури. Те  раздвижват зоните с токсини и разкрасяват, подготвят тялото за Панчакарма - вътрешно пречистване чрез слабителни и очистителни терапии.
 
Двата метода се съчетават в персоналния план с аюрведичен природосъобразен режим на хранене, йога, медитация.
 
Храненето е особено важно при аюрведа. Трябва да се използват само пресни или прясно приготвени продукти. Храната да се консумира до 3 часа след приготвянето. Самото й приготвяне трябва да става с чисти мисли, чисти дрехи, в чисто помещение. При това тя е полезна, само ако е вкусна. Консумацията пък трябва да е при спокойно състояние на духа и в съсредоточие.
 
В зависимост от това дали стана дума за профилактика, за леко заболяване или някаква по-напреднала фаза на болестта, курсовете са 7, 10, 14 и 21 дни. В определени случаи може да се наложи и по-дълго лечение.
 
Как да намерите Аюрведа клиник? Тя е базирана в  петзвездния хотел Лъки Банско, а с екипа на клиниката можете да се свържете на интернет страницата й.
Лесно е, при това с доказан ефект - опитайте!
 
www.Ayurvedabansko.bg
https://www.ayurvedabansko.bg/principles/
https://www.ayurvedabansko.bg/health/