Пловдивската фирма „Коев“ ЕООД е спечелила конкурса за изграждане на новия терминал на летището в града, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
На конкурса по Закона за обществените поръчки са се явили осем фирми, а до финалния етап са били допуснати три. Офертите на първите две компании – едноличното дружество „Коев“ и Консорциум строителни системи „Терра“, са били много близки, каза изпълнителният директор на летището Андрея Андреев. Първата фирма е обявила срок за изпълнение 90 дни и цена на поръчката 13 620 000 лева, а втората е заявила, че ще издигне новата сграда за 87 дни, но срещу 13 980 000 лева. „Спазили сме всички изисквания по Закона за обществените поръчки“, посочи Андреев.
Изграждането на новия терминал на летище Пловдив трябва да започне до две седмици, а първата копка вероятно ще бъде на 15 февруари. За изграждането на терминала ще са необходими около 19 милиона лева. Той ще е с разгърната площ от 6750 квадратни метра. В него ще има технологична система за пътническо обслужване на стойност 3 600 000 лева. Сградата ще разполага и с офиси за всички партньори на летище „Пловдив” – митница, гранична полиция, и жандармерия. „Надявам се с новия терминал да увеличим броя на полетите и пътниците, защото този сезон беше наполовина по-слаб заради икономическата криза“, каза още Андрея Андреев./Димана Тодорова, БЛИЦ