От началото на пандемията архипелагът Мадейра се счита за една от най-безопасните дестинации в Европа като наскоро дори оглави класацията на European Best Destinations, пише "Монитор".


Зелените коридори за туристи с отрицателен PCR на летището на острова вече са в сила, от властите обаче предлагат и алтернативен вариант – еднократен безплатен COVID тест за всеки гост на страната, пише traveldailynews.bg.

В Мадейра приемат и чуждестранни туристи, които са ваксинирани или вече са преболедували COVID-19. На територията на острова обаче все още важат стриктни мерки, сред които полицейски час от 23:00 до 05:00 часа и намалено работно време на ресторантите до 22 часа.

„Мадейра изготви стратегия за борба с пандемията с конкретни мерки, които бяха както навременни, така и подходящи.

Това представяне държеше пандемията под контрол, осигурявайки на жителите на региона и туристите сигурност по време на работа или развлечения.”, категоричен бе директорът на туристическото бюро на Мадейра Нуно Вейл, като допълни, че от дестинацията са работили в тясно сътрудничество с SGS - водеща световна компания за сертифициране на безопасни дестинации.

През миналия месец на острова започна и кампания под надслов „Мадейра. Принадлежи на всички“, която цели да привлече повече туристи след повече от година изолация.

Гостоприемството на местното население, съчетано с мекия климат и зашеметяващата природа на мястото, карат посетителите да искат да се връщат отново и отново.