10-годишно момче бе жестоко нахапано от куче в Хасковското село Въгларово преди около половин година. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот.

Собственикът на кучето, което прати дете в кома, излиза от ареста срещу 6000 лв.

Момчето и родителите все още не могат да преживеят шока, а собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание. Майката Таня Радева определя санкцията като смешна. "Проблемът е комплексен - става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас е важно, че Дени е добре", казва тя.

Куче нахапа зверски дете в Хасковско, борят се за живота му!

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън го е страх само от големите кучета.

Майката обяснява, че кучето не е виновно, а стопанинът (на снимката - бел. ред.), който не го е обучил. "Сега се оказва, че и стопанинът не е виновен, и кучето не е виновно", каза тя.

"Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни наказания. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск", заяви Радева.

От прокуратурата са съобщили, че ще протестират наказанието и ще искат по-голяма сума за обезщетение. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук