Куче нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово, като му нанесе жестоки рани. За живота на момчето се борят лекари в пловдивска болница. Инцидентът е станал във вторник.

Куче от породата азиатски вълкодав излиза от двора и напада 10-годишното дете, като му нанася жестоки рани. Детето е в пловдивска болница, където и до този час лекари се борят за живота му.

"Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе", казва пред БНТ Димитър, очевидец на инцидента.

Кучето е едно от няколко, които се отглеждат навързани по дървета. От много години животните тормозят жителите на Въгларово. След множество жалби, едва през 2019 на собствениците са наложени глоби. Това обаче не прави кучетата по-безопасни, а хората не могат да преминат пеша през въпросния участък.

"Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай", коментира друга жителка на селото.

Кучето, нахапало детето, е в приют и ще остане там, докато тече разследването. На този етап към собственика няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи в рамките на днешния ден.

10-годишното дете е в кома в пловдивската университетска болница, съобщава bTV. Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето е нападнато от азиатски вълкодав, собственост на жител на селото. Той отглежда шест кучета и срещу тях има множество сигнали, че са агресивни.

Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов казва, че отглежда кучетата за охрана.

„Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадoха ми овце. Никой не ми помогна“, разкрещя се той пред репортерите като преди това ги изгони със заплахи от дома си. Той беше категоричен, че кучетата му са вързани.