148 души се оказаха в капан на летище София заради над 7-часово закъснение на полет. Самолетът за Ханя трябваше да излети в 17,25 ч. в неделя. Още рано сутринта обаче от Wizz Air предупредиха пасажерите, че ще има закъснение, пише Телеграф.

Чекиране
Така планираният час за излитане стана 21,50. Въпреки че забавянето бе предварително ясно, пътуващите бяха уведомени, че трябва да са на летището около 16 ч., за да се чекират.

Първо в БЛИЦ! Голям кошмар с полет на Wizz Air от летище София

След това всеки желаещ получи малка бутилка минерална вода, кенче безалкохолно, кроасан и вафла. Малко след 21,00 ч. обаче стана ясно, че има ново забавяне и полетът бе отложен за 22,45 ч.

Изход
Около 22,00 ч.  пасажеритe, сред които  и малки деца, бяха поканени на изхода на   Терминал    1.   
С аплодисменти и радостни възгласи всички се наредиха на опашката, но се оказа, че тя е за ново раздаване на кроасан и малка бутилка с вода.

Това предизвика  буйна  реакция от страна на някои от чакащите. В крайна сметка, уморени и изнервени, хората започнаха  да се качват в автобусите, но самият самолет излетя чак в 00,20, или с час и половина по-късно от последното обявено закъснение.

За голяма част от пътуващите към гръцкия остров Крит огромното закъснение на полета предизвика много проблеми. На летище Ханя самолетът кацна в 01,52. По това време градски транспорт няма, а офисите за коли под наем са затворени.

Част от пътуващите  споделиха,  че нямат възможност и да отседнат на местата, които са резервирали, тъй като са изпуснали часа за настаняване. Така  някои  се  оказаха принудени да прекарат нощта на летището в Ханя. Други пък се придвижиха до центъра с таксита, чиято тарифа бе 25 евро.