Wizz Air отменя полетите си между София и Лондон в периода 25 - 27 април 2020 г. с много кратко предизвестие. Това обяви авиокомпанията, като анулирането на полетите е резултат от неуспешните преговори, които Wizz Air води с отговорните органи, за да получи разрешение да репатрира българи от Обединеното кралство, както и да осигури възможност за заминаване за Лондон на голям брой пътници, заявили желание.

За разлика от други превозвачи, Wizz Air не е получила разрешение за извършване на репатриращи полети, които да помогнат за събирането на десетки български семейства, съобщава още авиокомпанията.

Тя ще продължи преговорите в тази насока по всички налични официални канали и се надява на позитивен изход. Въпреки че решението за анулираните полети е извън контрола на авиокомпанията, Wizz Air искрено се извинява на пътниците за причиненото неудобство.

По-рано този месец авиокомпанията бе получила и забрана да извършва полетите си между Варна и Лондон, които трябваше да бъдат подновени на 16 април. Анулирането им бе обявено по преценка на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19 у нас.