Обвиненият за жестокото убийство на Капка Атанасова Ивайло Иванов - Рамбо си втълпи, че е прикривал брат близнак, който се казвал Мариан и който е физическият убиец. След тези негови твърдения, жената която го е осиновила, отрече пред Агенция БЛИЦ подсъдимият да има близнак.
Рамбо е подсъдим за убийството на Капка Атанасова и за това, че е живял 4 месеца с трупа й. Впоследствие тялото е захвърлено в кофа в квартал "Света Троица".

Държат ме насила да оправям бакиите на брат ми, оправда се пред Агенция БЛИЦ подсъдимият Рамбо на излизане от съдебната зала. Според него родителите отричат за наличието на брат му, защото те са осиновители.
Майка му, която е работила в БНТ, категорично отрече съществуването на брат близнак. Според нея тези твърдения на доведения й син са следствие от два претърпени побоя, след които той загубил разсъдъка си. Ивайло бил пребит първо от мутра, на която той направил забележка да не ходи по нужда в двора на кооперацията му, след това ял пердах и от наркоразпространители, защото им отказал да разпространява наркотици във видеоклуб, който държал. След тези побоища Ивайло Йорданов загубил ума си и започнал да вика на баща си Хайтов, като непрекъснато се страхувал за трите си деца, че някой ще ги отвлече и бие.
"Ходеше да ги взима до училището, беше си втълпил че ще ги отвлекат", разказва майка му. Той имал 3 деца от предишна връзка, като скъсал окончателно всякакви отношения с майката на хлапетата, разказа осиновилата го жена. За капак на всичко на 22 октомври 2007 година на връщане от Пампорово Рамбо претърпял тежка катастрофа, като това допълнително влошило състоянието му.
На днешното заседание експертиза обаче потвърди, че психическото състояние на подсъдимия е добро. Адвокатите на Рамбо поискаха процеса да тече при закрити за журналисти врати, за да не излязат наяве тайни, свързани с осиновяването на подсъдимия. Пред съда днес не се явиха вещи лица, което принуди Темида да пренасрочи делото за 30 март.
Пред разследващи в досъдебното производство Ивайло разказал, че приятелката му била болна от сифилис и загинала от естествена смърт. Експертиза обаче доказа, че тя е умряла след удари с тъп предмет. В дома на Рамбо бяха открити и няколко празни бутилки от спирт.
Милан Николов, БЛИЦ