Отвод на съдебния състав на Военно апелативния съд по делото за убийството на Ангел Димитров - Чората поиска днес адвокат Васил Василев, защитник на семейството на убития бизнесмен. Експертиза за смъртта на Чората е причина на защитника да смята, че съдът е предубеден. В лекарското заключение се твърди, че Чората имал здравословни проблеми преди смъртта.
Определяне на вещи лица от ВМА вместо по списък даде повод на адвоката да поиска отвод на съдебния състав. Става дума за експертиза на здравословното състояние на загиналия преди да настъпи смъртта. Запознати по делото са на мнение, че тази експертиза е в полза на обвиняемите, тъй като в нея ставало дума за влошено състояние на здравето на Чората.  Днес делото премина при закрита врата, като адвокат Василев поиска съдебния състав да си направи отвод. Съдията по делото даде почивка до 13,30 часа, след което ще обяви решението си дали ще се отегли от делото.
Ангел Димитров - Чората почина при задържането му по време на операция "Респект". Петима полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на 82 години затвор и над 150 000 лв. неимуществени щети. Отначало от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но после благодарение на чичо му беше направена втора експертиза, която доказа побоя. Веднага след това беше отстранено ръководството на благоевградската полиция.
Милан Николов, БЛИЦ