Близките на Офелия Русева, която почина от коронавирус в САЩ, са в шок от нейната кончина. Те я описват като жизнена и пълна с енергия и признават, че до последно са се надявали тя да оцелее.

Офелия Русева е именит музикант, последно е била диригент на дамския хор "Арфа".

Оттам публикуваха сърцераздирателно послание във Фейсбук:

"Напусна ни нашата любима Офелия. Само тялом. Духом винаги ще е с нас. Обичаме те и вечно ще те пазим в сърцата си. Бог да прости светлата ти душа."

Кошмар! Известна българка почина в САЩ от коронавирус СНИМКА

„Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещен отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който покоси и така ние я загубихме завинаги“, сподели хористката Светла Йотова.

На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка - Людмил Велев. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние.

Людмил Велев живее в Питстбърг от 2001 година заедно със съпругата си Кармен. 

В момента негови приятели събират средства за погребението на Офелия Велева на една от интернет платформите и са събрани вече 4500 долара.

Ето какво пише за българката там:

"Ние сме дълбоко натъжени от внезапната загуба на нашата скъпа приятелка Офелия Русева, която почина на 19 март 2020 г., докато гостуваше на семейството си в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.

Офелия беше любима майка, съпруга, баба и сестра. Родом от София, България.

Офелия обичаше музиката и пеенето. Завършила Българската държавна музикална академия, Офелия беше основател и музикален директор на Дамския камерен хор ARFA. 

Офелия обичаше да пътува до и да опознава нови места и винаги намираше начин да се свърже с хората, независимо от родния им език. Кончината й е голяма загуба за всички нас, които имахме възможността да я познаем!

Поради пандемията COVID-19 понастоящем няма да се провежда погребална служба. Семейството й обаче се надява да направи помен веднага щом е безопасно всички да се съберат. 

Междувременно нека празнуваме живота на Офелия, като споделяме нашите щастливи спомени за тази невероятна дама!"
На страницата коментират американци, които са се срещнали с Офелия Русева, докато тя е била в САЩ:

"Беше удоволствие да имам възможността да се запознаем с нея и дори за кратко време бяхме изумени от нейната личност и любов към живота. Казахме си, че ще се радваме да имаме нейната енергия, когато сме на нейната възраст."

"Все още мога да я видя как пее българска приспивна песен на нашия син Нико! Сърцето ни отива при Людмил, Кармен и Изабела. Обичаме ви!"

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ