Ник Браун стана печално известен в своя град в щата Охайо, след като стана един от първите, заразили се с коронавируса. 


След приемането му в болница той бил бързо преместен в реанимацията, където животът на човека е бил поддържан само от машини. 

В един момент лекарите дори се свързали със съпругата на Ник, предлагайки ѝ да изключат животоподдържащите машини, защото случаят на мъжа ѝ бил изключително безнадежден, пише Bored Panda.


Но дори и в този тежък са всички момента лекарите не пускали ръката на Ник и всячески се опитвали да върнат към живота бащата на три деца. 

Всяка сутрин те писали с маркер върху стъклената врата на стаята му целите за деня и пожелание за здраве. 

"Ще те извадим оттук", тази фраза поразила Ник директно в сърцето. Затова, когато лекарите успели да отвоюват мъжа от вируса, той помолил медицинската сестра да му помогне с малка бележка за всички, на които Ник дължал живота си. 


"Този прозорец към коридора е най-важният прозорец в моя живот. Всеки ден аз наблюдавах как вие спасявате чужди животи, включително и моя, и не можех да ви благодаря. Никога няма да мога да ви се отплатя за любовта, вниманието и грижите, които вие демонстрирахте, но мога смело да заявя, че вие сте много по-яки от всяка една рок звезда", написа Ник Браун.  

"Виждах как вие се справяте в добрите и лошите нощи, но винаги едно нещо остана непроменено - вашата тревога за пациентите. Днес аз напускам болницата като нов човек, не само защото лечението помогна и Господ ми даде сили, но и защото сега знам, че на този свят има хора, които се грижат и помагат на другите. Господ да ви пази", написа още Ник Браун.  


Това послание на Ник се появи в профила на болницата в Инстаграм. То е събрало над 22 000 харесвания. 

Превод и редакция: БЛИЦ