Общинският съветник от Реформаторския блок в Несебър – Венелин Ташев събра снощи над 200 съмишленици и приятели в хотелски комплекс „Мариета Палас”. Бизнесменът даде курбан 20 агнета по повод фаталната дата 9 февруари 1997 г., след която по чудо оцеля с пет куршума в тялото. Той бе прострелян от наемен убиец във входа на кооперацията, в която живее в Несебър, съобщава "Флагман".

В бурния период на подялба на бизнес и влияние в Слънчев бряг, Ташев бе станал неудобен в политически план с докладни записки в Общинския съвет, дискредитиращи ръководството. Физическото му отстраняване трябваше да разчисти пътя на нездрави сили в овладяването на властта.

С днешна дата дългогодишният местен политик може да се похвали с още по-големи успехи на своята хотелска империя, в короната на която миналото лято закичи и перлата „Парадайз бийч” в Свети Влас.
На курбана за здраве снощи дойдоха областният управител Вълчо Чолаков, активът на Реформаторския блок от Бургас, общински съветници от Несебър, както и много приятели.

След покушението Ташев е дал обет всяка година да увеличава броя на агнетата за курбана с по едно. Той е известен в региона с мащабната си дарителска дейност в полза на областното ръководство на БЧК.