Нищо не подсказва, че Кирил Петков трябва да отиде спешно в Северна Македония. И към момента властта в Скопие продължава да се държи нагло и да не зачита договореното, и да изопачават историята. Това написа Волен Сидеров във Фейсбук, видя БЛИЦ.

"Повечето българомакедонци изтрезняваха на 2 януари, когато съветничката на премиера - Весела Чернева отиде на тайно посещение в Скопие. Защо тайно ли? Защото дори нашият посланик там не разбрал. От медиите след два дни научихме, че по заповед на Кирил Петков, Чернева отишла “да подготвя” бъдещата визита на премиера на 18 януари в Скопие. Защо?" - пита се Волен Сидеров навързвайки хронологията.

Лидерът на Атака припомня как бившият председател на парламента и кандидат за президент Тито Петковски наскоро нарече България “Най-големият враг на Македония” - каза го експредседател на най-висшия орган на властта, не минувач по улицата. 

"Какво налага скока на Весела Чернева при съседите сред още неизветрелите винени пари на новогодишната трапеза? България ли има зор за ЕС или Македония? Разбира се, че Скопие. Значи редното е да изчакаме македонците да започнат да спазват договора, който са подписали, да спрат антибългарската струя в медии и на политическото поле, да спрат наглите кражби на българската история и идентичност, да признаят правото на българско самоопределение без да прилагат репресии и тогава техният премиер да заповяда в София, не нашият в Скопие" - анализира националистът.

Сидеров извади факти от биографията на международния съветник на Кирил Петков - Весела Чернева е траен продукт на соросовите фондации, школувана в хиперлиберализъм в американски и западноевропейски лагер-школи. Говорител на Външно по време на лошия Бойко през 2010 - 2013 г. Явно е останала не само неизчегъртана от Киро, но и повишена. Същата, която през 2020 г. казва, че сме принизили съседските си отношения с РСМ до исторически спорове, което било недопустимо и ни поставяло сред проблемните страни като Полша и и Унгария.

В заключение ще напомня, че Чернева е универсален талант и шеф на компания за консултации как се прави бизнес. Няма да се учудя, ако вземе поръчката за първия полет София -Скопие.

Е, с такива съветници и такава антинационална политика кабинетът на Киро приключва, преди да е започнал. С истеричните си действия показва, че се готви да клекне пред натиска отвън и да предаде интересите на страната ни. А това българското общество, което точно по тази тема е обединено, няма да прости.