В град Плевен на улица "Чаталджа" служители от Първо РУ-Плевен подават сигнал със стоп-палка по образец на водач на мотоциклет "Кавазаки", без регистрационен номер. Мотоциклетистът се движил от село Радишево в посока булевард "Христо Ботев".

Водачът не спира на подадения сигнал като продължава по булеварда.

Последван е от полицейските служители и екип на сектор „Пътна полиция“ с включени светлинна и звукова сигнализация.


Мотоциклетистът е изгубил контрол над управлявания от него мотор, пада на асфалта като нанася щети по предната дясна врата на служебния автомобил "Кия Сиид" собственост на ОДМВР - Плевен.

Установена е самоличността на водача – 47-годишен от Плевен. Изяснило се е, че е неправоспособен. Установена е самоличността и на спътника – 28-годишна от град Тръстеник.

При инцидента, мъжът получава фрактура на две ребра, а пътничката - охлузни рани. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство "дрегер 7510 ", като уредът е отчел положителна проба от 2.35 промила.

Съставен е акт. Издаден му е талон за медицинско изследване, но нарушителят отказва кръвна проба.  Задържан е за срок до 24 часа. За престъпление по чл.270 и чл.343 б от НК е образувано досъдебно производство и е уведомен прокурор.