Изненадващи проверки във всички бензиностанции на бизнесмена Веселин Марешки започнаха Икономическа полиция, НАП и Агенция “Митници” в четвъртък. Нито една от институциите не пожела да потвърди или отрече новината официално. Неофициално обаче бе казано, че има проверка, но без да се уточняват подробности по нея.
Според запознати целта на спецоперацията била да установи произхода на горивата за бензиностанциите, доставните цени, платени ли са ДДС и акциз за тях.

В Икономическа полиция и при данъчните имало сигнали, че част от доставчиците имали данъчни нарушения.

“Извършена бе проверка по моите обекти, което е добре, и аз съм за това да се проверява, за да се установи, че всичко е изрядно”, заяви Марешки, цитиран от „24 часа”.

И добави: " Надявам се, че ще бъдат проверени всички играчи на пазара, за да стане ясно кой плаща и кой не плаща данъци. А ние категорично не сме от тях”.

Според източници от полицията съмненията падали върху фирми, които са крайни снабдители на Марешки с горива. Две от тях попадали в списъка на НАП с рискови компании за измами с ДДС. Една от фирмите имала и данъчен склад в Разлог, откъдето идвали горивата за Марешки, въпреки че били купени от “Лукойл Нефтохим Бургас”.