"Бяха открити страшно много свидетели, следи, информация и въпреки това разследването е спряно. Не само, че има запис и свидетели, това е убийство, което е подготвяно повече от година", това заяви братът на изчезналия Янек Миланов - Марио в сутрешния блок на bTV.

По думите му човекът, който вижда за последно брат му и знае какво се е случило с него е Васил Капланов – Каплата.

Капланов два пъти попада в ареста - за боеприпаси и за заплаха за убийство към Димитър Недев. Той е на свобода и продължава да безчинства- тормози семейството на Недев. 

За него е известна самоличността на таен свидетел по разследването, който също е тормозен от него. Капланов е бивш гард на братя Галеви.

Според Марио Миланов, братя Галеви имат много силно влияние в Дупница."Там полицията и всички останали са техни мажоретки. Има свещеници, които са бити от техни хора", загатна Миланов и добави:

"Не съм запознат дали Ангел Христов е бил в България преди да почине, но при всички положения това е абсурдно. За бития свещеник знам от медиите".

"Надявам се нещата с разследването на брат ми да бъдат доведени до край. Имам надежда, че всичко ще завърши положително. Ще направя всичко възможно, за да бъде намерен Янек", завърши Марио Миланов.

На 31 юли се навършват точно три години от изчезването на Янек Миланов от Дупница. 43-годишният мъж изчезна след среща с Васил Капланов - Каплата, който е бивш гард на братя Галеви. В търсенето му бяха разпитани много свидетели и на няколко пъти бе организирано мащабно претърсване, въпреки това все още няма следа от Янек.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук