Сайтът „Оffnews” защитава яростно агресивния Петър Кърджилов, който беше кандидат за депутат от партията на „Зелените“ през 2017 година.


Активистът на „Демократична България“, който вчера сутринта си позволи да посегне на възрастна жена на „Орлов мост“, доскоро беше пиар и на бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, пише Tribune.bg.

В дописка със заглавие „Не, жената от село с бастуна изобщо не е провокатор (снимки)“ сайтът „Offnews”, който традиционно е трибуна за всяко антиправителствено мнение, публикува снимки на предполагаема симпатизантка на ГЕРБ от Пазарджик на име Пепи. Според информацията в Offnews въпросните снимки от профила на общинския съветник от „Демократична България“ Тома Белев.

Пепи Генова от Пазарджик
Пепи Генова от Пазарджик

Сайтът на Огнян Стефанов „Frognews” се включва в атаката със статия, в която пише следното: “Коя е жената, участвала в сутрешния скандал, при който бе задържан Петър Кърджилов? Оказва се, че е Пепи Генова, както се представя във Фейсбук, е върл защитник на управляващите.“

Нарочената за жената, нападната в центъра на София, със сигурност няма нищо общо с въпросната случка. Защото жената, атакувана в национален ефир от Петър Кърджилов, се представи като Лиляна Тасева. Тя е на 73 години от село Поибрене. За нея протестиращи от Орлов мост твърдяха, че „не е баба, а е най-много на 45“.

 

Лиляна Тасева от Поибрене
Лиляна Тасева от Поибрене

Пепи Генова от Пазарджик не е Лиляна Тасева от Поибрене. Но за активистите на т.нар. „демократични“ партии и приближените им медии валидността на представените от тях внушения не е задължителна.

Въпреки че управляващите веднага официално опровергаха внушението, че въпросната жена е член на ГЕРБ, спекулациите продължават цял ден. Дори личности с публичен авторитет като Асен Генов също се включиха в акцията, публикувайки снимки от профила на жената на име Пепи, представена като възрастната жена от „Орлов мост“. Впоследствие се извини.
Самата Пепи Генова коментира темата в социалните мрежи. Тя написа, че е странно как някой я е свързал с жената от репортажите. Освен това пише, че недоумява защо е била оплюта без причина от протестърите от Пазарджик.