След като последователно блокираха кръстовищата пред Катедралата и Общината, протестиращите във Варна стигнаха до Аспаруховия мост.

В момента по съоръжението не се движат автомобили. Преди да стигне до него, множеството за кратко блокира бензиностанция от голяма верига, която се намира на метри от моста.

На място има полицаи и регулировчици, които не допускат коли в района на шествието. Униформените следят на протеста да не се допуска ескалация на напрежение.

Поредна вечер на пътни блокади и недоволство. Демонстрации има на няколко места в страната. За пети пореден ден перничани спряха движението по АМ „Люлин” и пътен възел „Даскалово”.

Недоволните заявиха, че са непреклонни и ще останат на улицата, докато правителството не подаде оставка.

След като вчера в Перник свалиха блокадите, протестиращите обсадиха сградата на Общината. По думите на демонстрантите, там полицията са свалили техните каски – в знак на солидарност с протестиращите. От МВР отказаха официален коментар, но обясниха, че това е често използвана техника за сваляне на напрежението и призив за диалогичност с протестиращите.

Днес във Варна протестът е по-малоброен, след вчера протестиращите поставиха рекорд – изминаха с шествие 10 километра, за да блокират АМ „Хемус”. Към момента няма затворени улици  булеварди в морската столица, информира bTV.

Протестиращите заявиха, че не са доволни от чутото в думите на премиера Борисов и че демонстрациите им ще продължат.

Недоволство има и пред Общината в Бургас. Протестиращите заявиха, че не са политически обвързани или платени и не искат оставка, а работещо правителство.

„Искам да опровергая нашия прекрасен министър-председател, няма никакво нарастване на доходите. Откакто аз работя, работя за 500-600 лв заплата, готвач съм, не съм продавач- консултант”, каза един от демонстрантите.

15 автомобила от Горна Оряховица, със знамена и клаксони оповестиха протеста си, преминавайки през Велико Търново. Недоволните се събраха на възловото кръгово кръстовище в областния град, където оповестиха исканията си.

„Абсолютно го чухме, но ще стане като всеки друг път. За момента ще намалят, да успокоят тълпата. После малко по малко ще увеличат всичко. Не искаме такова управление. Искаме смяна на управлението”, заяви Росен Ангелов.

Продължават протестите и в Добрич. Недоволството тази вечер ще е пред сградата на Общината.