Лют ветрилник и кучи студ ще ни мъчи след януарската пролет днес. Жълт код, но не за жълт сняг, а за много, много силен северняк е обявен за четвъртък.
Още сега южнякът снегояд се ориентира от север.

Страшното е, че природните феномени, за които синоптикът на bTV Емо Чолаков предупреди, вече започнаха. Над столицата се излива силен дъжд.

"Прибирайте прането, саксиите и бидоните със зеле. Утре внимавайте къде паркирате и откъде минавате и се оглеждайте за летящи предмети, включително кучета, котки и деца под 30 килограма", предупреди той и добави, че се очаква поривите на вятъра да достигат до 100 км/ч.Ще е страшен ветрилник, а температурите здраво ще си паднат, като максималните ще са предимно между 0° и 5°.Валежите, които вече започнаха, в четвъртък ще спрат, най-късно, в източните райони, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Планините също ще са много ветровити. "Утрешната планина... Изобщо не си я помисляйте", предупреди Чолаков. Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!