Посланиците на Китай и САЩ в София - Дун Сяодзун и Херо Мустафа, изпратиха писма с пожелания за бързо оздравяване на Корнелия Нинова, съобщават от соцпартията.

„В този труден момент нашите мисли са с Вас и Вашето семейство. Изпращам Ви най-добри пожелания за бързо възстановяване от името на цялата общност на посолството на САЩ“, пише в писмото си Херо Мустафа.

Китайският посланик също желае скорошно оздравяване на Нинова и предал отделно писмо от името на международния отдел на управляващата партия в Китай, в което се изразява най-искрено съчувствие и пожелания за бързо възстановяване.

От БСП напомнят, че наскоро пожелания и съпричастност със състоянието на Нинова в този труден за нея момент изразиха и генералният секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия, председателят на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ Дорис Барнет и други.

Нинова бе приета в болница на 31 октомври след положителен тест за COVID-19, а седмица след стабилизиране на състоянието й бе изписана и продължи да се възстановява в домашни условия. Tя вече работи онлайн от дома си и се чувства добре.