"Много е зле. Ситуацията е катастрофална!", не скриват притеснението си докторите от реанимацията, където журналистът Димитър Цонев е приет за лечение. "Дано се случи чудо и да се оправи", моли се и съпругата му Мариана.

На втория контролен скенер, който му беше направен в неделя след обяд, са установени две аневризми в артериите в основата на главния мозък, но се предполага, че те са повече. "Кръвоизливът е масиран, започва от мозъка отзад, но обхваща по-голяма част, засегнати са центровете на дишане" , казват лекуващите.  

Засега не може да се установи каква е причината за този масивен инсулт, след като се знае, че Димитър Цонев е спортист и много стриктно е следял зравословното си състояние. Плувал редовно сутрин по 1000 метра, пиел сокове, следял си сърцето и кръвното налягане. Лекарите смятат, че или е получил внезапно високо кръвно налягане, или е имал вродена слабост на артериалните стени.

Съпругата на водещия Мариана разказа пред Епицентър, че в събота цялото семейство с внучето Янчо се върнали от почивка в Евксиноград и нищо не предвещавало неприятното събитие. По пътя от Варна до София на Митко му станало зле, казал, че го боли главата, Мариана го сменила на волана, а той полегнал на задната седалка. Вечерта обаче толкова много му прилошало, че започнал да не диша. Откарали го във Военна болница, където лекарите веднага го приели в интензивното отделение.

"Инсултът е масиран, в момента е в реанимация, дано да стане чудо, да се оправи", разказа Мариана. "На лошо, на много лошо място е", не скрива притесненията си съпругата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!