Попълнете търсена ключова дума или фраза

Посрещнаха Борисов с погача, а той отсече: Когато има образование.... ВИДЕО

https://blitz.bg/obshtestvo/posreshchnakha-borisov-s-pogacha-a-toy-otseche-kogato-ima-obrazovanie-video_news793743.html Blitz.bg

Освен пита, Борисов и министрите Нанков и Вълчев получиха по пакетче боб, с който е известно селото.

Дъбница, България 16 Ян. 2021, 12:53 2592 прочита 4 коментара
Премиерът Бойко Борисов продължава с инспекциите в Пиринско. В рамките на обиколката си из края той бе посрещнат с погача от местните хора в Дъбница. 

Освен с пита, премиерът, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на регионалното развитие Николай Нанков получиха подарък от местните - пакетче боб, с който е известно селото. 

В Дъбница премиерът се запозна с ремонта на местното училище. 

Учителите се похвалиха с изцяло нова постройка за 228 хил. лв., финансирана от Министерство на образованието. "Имаме сега олимпиада по математика в една от стаите", уточни една от учителките и го покани да ги посети, а Борисов каза, че не иска да притеснява децата. Учениците обаче обявиха, че искат да му благодарят, защото много им харесват новите класни стаи и компютри. 

Борисов видя и новите шкафчета и припомни, че са дадени близо 12 млн. лв. , за да има във всички училища в цяла България такива шкафчета с ключове, където децата да си оставят принадлежностите и да не се налага да ги носят на гръб. 

Учителите отчетоха, че е много важно, че премиерът не дели районите и хората, а се прави еднакво за всички. "Когато имаш образование, никой не може да те излъже", отчете той, а учителите казаха, че Дъбница е пример за етническо разбирателство, като имат представители на цели 4 етноса. 


"Имаме си всичко и сме благодарни на правителството, че не спира да мисли за нас. Сега се надяваме да ни помогнете и за това", помолиха учителките, а Борисов каза, че няма да ги остави. "Сега правим в Хаджидимово и после ще търсим пари и за вас", обеща той. 

Единственото, което им липсвало било физкултурен салон, а премиерът заръча на Вълчев да намерят решение.  Поръча на кметицата да направи проект и за дерето, а те ще отпуснат пари.

Нанков поясни, че деретата трябва превантивно да се оправят - както това  в Дъбница, така и 2 в Брезница. В село Дебрен пък се изграждал обреден дом.

"Добре, че ГЕРБ дойде в нашите региони",  казаха местните и поясниха, че по избори само нагнетяват обстановката. "Какво да направим,  да се сбием с ДПС на улицата. Има общини, които те ги спечелиха, но помагаме и на тези общини", каза премиерът.

Последна спирка ще е мостът при Блатска, който паднал заради скъсаната дига.

Преди това Борисов посети гимназия в село Брезница край Гоце Делчев, която скоро също е ремонтирана, с нови кабинети и нов салон, а Борисов поясни, че правят над 50 физкултурни салони в страната.

"Освен интернет и компютри, трябва да има и спорт", каза премиерът. Обеща на кмета да разгледа двата проекта за укрепване на реката, както и този за ремонт на детската градина.

В началото Борисов обърна внимание, че кметът е от ДПС,а директорът на училището е от ГЕРБ. "И после викат имало симбиоза. Гледай какво училище", каза премиерът.

Обеща да потърси пари за проектите и отново припомни, че с ДПС са противници на изборите, но когато става дума за образование, здраве и нуждите на хората, кабинетът работи еднакво и помага на всички.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът.", написа след това премиерът във фейсбук.

Иначе директорът на гимназията поясни че от 2002 г. е в в системата на образованието и досега никога такива средства да са били отпускани за просветата.

Премиерът се спря и в центъра на селото където има джамия, но и църква. "Двете религии да са мост", каза Борисов и добави:"Сега може би някой си обясняват защо сторим толкова много църкви и манастири".

Поясни, че сторят и джамии и помагат на хората, което било най-важното, за да има съвместно съществуване.


 

4 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам