Новоизлязъл компактдиск под надслова "Сладкогласни ирмоси" е посветен на вече покойния игумен на Троянския манастир Мелнишки епископ Генадий, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч. Високопоставеният черноризец почина на 26 май т.г. и бе погребан по негово желание в Правец, съобщиха днес от Троянската обител.
СD е с продължителност около 50 минути и съдържа 6 църковни песнопения, нетиражирани у нас до днес. Неговият дизай и изпълнението на православните химни е на младия богослов и църковен певец Димитър Арнаудов.
Инициатор за издаването на "Сладкогласни ирмоси" бил Мелнишки епископ Генадий. Идеята била компакдискът да види бял свят на 31 август, именния ден на архиерея и да ознаменува 30-годишното му църковно служение, внезапната смърт на дядо Генадий обаче провалила замисъла.

Това е първият самостоятелен диск на младия певец. Преди две години той и Валери Попов издадоха компактдиска "Lux in tenebra", който е един от най-успешно продаваните дискове с църковна музика у нас.
Димитър Арнаудов е подготвил и издал диска "Сладкогласни ирмоси" със собствени средства. Разпространява се в църковните магазини в големите храмове на столицата, както и в ставропигиалните манастири.
Димитър Арнаудов е възпитаник на Пловдивската духовна семинария „Св. Кирил и Методий”. Завършил е богословие в Солунския Аристотелев университет. Специализирал е в Западна Европа. Говори пет езика. Освен с музика се занимава и с поезия. Негови стихове бяха преведени и на руски. /БЛИЦ