Славното някога пространство между сградите на Президенството и Министерския съвет сега е обезобразено.

Точно между двете най-силни властови институции продължава да се издига грозна палатка, а около нея се въргалят инвалидни колички.

Отвратителната картина, която наподобява декор на треторазряден сериал от държава от Третия свят, продължава да възмущава столичани, чужденци и гостите на милата ни столица.

Все повече пешеходци се питат - докога Столичната община ще продължава да се прави на разсеяна за кошмарната сцена и няма да я прибере в някои склад?

Снимки Георги Колев, БЛИЦ


Потърпевши продължават да са изстрадалите хора от няколко поколения, които всеки ден имат нещастието да преминават покрай грозните предмети докато с мъка се провират през тях, вместо да се наслаждават на красиви гледки.

Само преди няколко години след дълготрайни ремонти централната част на София бе ремонтирана и заприлича на нормален средноевропейски град. Безумната грамадна палатка, обаче заличава усилията на общината да върне поне малко облика на красивия град и да го превърне в уютно място за живеене.

Нима си мислите, че в Лондон, Берлин, Рим, Виена, Париж, Букурещ или Мадрид биха търпели подобна срамна гледка в продължение на година?

Крайно време е Столичната община и полицията да се размърдат и да разчистят изпокъсаните като парцали остатъци от палатката и да приберат инвалидните колички. В противен случай София ще продължи да бъде сочена с пръст като пример на сив и мръсен град!