Дори и да не ви се вярва в Пловдив има зрелостник, който ще се явява самичък на матурата по физика днес. На 31 май пък, сам на теста ще е и единственият кандидат да положи трета матура - по история.

След като вчера училищата бяха все още затворени заради евровота, днес на две им предстоят тъй наречените бутикови зрелостни изпити - третата матура, на която дванайсетокласниците се явяват по желание, съобщават от "Марица".

Всяка година се случва такъв зрелостен изпит да се провежда само за един човек или за неколцина. Така ангажираните в организацията се оказват повече от изпитваните.

Тази година 78 дванайсетокласници са подали заявления и са допуснати до трета матура по желание. Изпитите по всички предмети ще са в ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов”.

Днес са тестовете по три от дисциплините. На биология в Руската се явяват двама мераклии, а в това време през един двор в Английската ще пишат шестима - 1 по физика и петима по философия.

Утре е третата матура по шестте чужди езика, но зрелостници от областта ще се явяват само на три от тях - 24 са се записали за английски, двама за испански и двама за немски. В Пловдив няма да има матура по желание по италиански, руски и френски.

На 30 май идва ред на матурата по география с 4 участници и по химия - със 7.

На финала на редовната кампания на 31 май са зрелостните изпити по желание по математика и история. Със задачите трябва да се справят 30 абитуриенти от Пловдивска област, а из историята ще броди само един.