Не може да вземем брат ми от моргата, чакат се от София някакви изследвания. Голям тормоз е, много е тежко, още една седмица ще го бавят. Това заяви в ефира на Нова телевизия един от оцелелите от зверския взрив в Хитрино, който загуби брат си при трагедията.
"Няма го, не можем да го погребем. Сега още една седмица ще имаме трагедия, няма да можем да спим. Майка ми вече се разболя, признава той.

"Имаме нужда от всичко, но хората вече от душа ще помагат. Най-наложително са ни парите. Ще вземем пари назаем, за да погребем брат ми", разказа още един от жителите на Хитрино.

Междувременно през цялата нощ в Хитрино са работили пет екипа на пожарната, помагали са им 9 специалисти. Метеорологичните условия са изключително тежки. Към момента седем цистерни са напълно източени, две – наполовина.

Рано тази сутрин на заседание се събира кризисният щаб.

Все още има опасност за някои от пострадалите при взрива в шуменското село. От ВМА във Варна съобщиха, че към момента няма промяна в състоянието на пострадалите. Двама души са в реанимация с опасност за живота. Настанените в болница „Св. Марина” са в тежко, но стабилно състояние. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО