Тихомир В., разследван с други три лица за разпространение на наркотици в Силистра ще остане в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на първоинстанционния съд от миналата седмица.
Въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на защитата на Тихомир срещу изменението на мярката му за неотклонение от „подписка” в „задържане под стража”.

От съда уточняват, че Тихомир и други три лица – Пламен Н., Искрен Ив. и Жилфроа П. са обвиняеми по досъдебно производство на РУ на МВР Силистра затова, че в различни периоди на миналата година, от август до септември държали и разпространявали наркотични вещества. Тихомир се разследва затова, че през август разпространил хероин и марихуана на обща стойност 499 лв. От есента на миналата година той е с мярка за неотклонение „подписка”, определена от Окръжния съд в Силистра. Преди седмица обаче първоинстанционният съд измени процесуалната мярка за принуда на Тихомир и го задържа под стража.
Днес и възиивната инстанция потвърди законосъобразното изменение, което било мотивирано с безспорно установеното от разследващите органи отклонение от определената първоначална мярка. Нещо повече. Било установено, че Тихомир е предприел действия по оказване на влияние върху свидетели по делото. Това станало чрез психически натиск и заплахи за физическа саморазправа. Тези основания, както и категоричните доказателства, които обосновават предположението, че Тихомир е автор на престъпленията, за които се разследва, мотивират и апелативната инстанция да потвърди изменението на процесуалната мярка за принуда.
Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване. /БЛИЦ