15-годишно момче от ромски произход е блудствало с 12-годишно момиче в двора на карловско училище, научи БЛИЦ от разследващи. 

Актът е квалифициран от органите на реда като блудство, а не като изнасилване, защото става въпрос за анален контакт. 

Клипът с това блудство е заснет на 21-и март и качен в канал в "Инстаграм". Проверка на полицията установява, че във въпросната социалната мрежа има канал, който се казва "Курвите на Карлово". Децата са извършвали тези действия в Основно училище "Райно Попович", но не са ученици от това школо. 

В този канал има много клипове на деца между 12 и 15 години. Родителите били ужасени.

Момчето е арестувано за 24 часа. 

По информация на БЛИЦ от разследващи, тези сексуални действия между момчето и нашенката не са били еднократни. Последният клип обаче е бил заснет от приятели на ромския младеж. Момичето се е почуствало засегнато и е казало на баща си, че е изнасилено. 

Родителите на девойката са разделени. За нея основно се грижи баща й. Той има деца от два предишни брака и според местни хора нисък морал. Работил е като охранител. 

На момичето ще бъде направена психиатрична експертиза, а с момчето, след като излезе от ареста, ще се занимават инспектори от Детска педагогическа стая. 

По случая е образувано досъдебно производство. Писмо до "Инстаграм" ще бъде изпратено от разследващи с цел да бъде спрян този канал. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!