Пътни полицаи хванаха пиян зад волана на път за работа шофьора на линейката на частната болница в Дупница, 63-г Николай Каляшев. Катаджиите вчера сутринта спирали за рутинна проверка преминаващите автомобили по главната улица в кв. “Горна махала”. Около 8 ч. по пътя се задала линейка без пусната сигнализация, като лъкатушела по пътното платно. Това пише struma.bg.

Униформените веднага спрели за проверка шофьора, 63-г Николай Каляшев, който живее на около 500 м от мястото, на което бил патрулът, и му поискали документите за проверка. Шофьорът лъхнал на алкохол на проверяващия и бил подложен незабавно на тест с дрегер. Апаратът отчел над 2 промила алкохол в издишания въздух.

Полицаите наредили на Каляшев да слезе от линейката и се обадили на работното му място в частната болница. От там изпратили друг правоспособен шофьор да прибере линейката.

Каляшев е дал показания в полицията и е пуснат да си ходи. Той се оправдал, че вечерта бил на имен ден и стоял до късно. Съставен му акт за шофиране в нетрезво състояние и отива на съд.

В линейката не е имало пациент при проверката.

Както “Струма” писа, преди години шофьор на линейка от Спешен център беше хванат да шофира пиян на пътя Бобов дол-Дупница с пациентка в колата. Тогава се наложи друга линейка да я закара в болница. За наказание почерпеният шофьор беше уволнен от работа.