47-годишният сливенски бизнесмен Тихомир Тихолов бе пратен в затвора за 5 години и половина заради данъчни престъпления, съобщават от Окръжна прокуратура - Бургас, съобщава "Флагман".
Той е признат за виновен и от Бургаския апелативен съд за извършени ДДС измами. Тихолов, който преди години сам се афишираше като един от най-големите строителни предприемачи в Сливен, е извършил данъчни измами за 170 хил. лева. Съучастник в престъплението е Диляна Б., която е управител на фирмата му "Ротира груп" ООД. Бургаският апелативен съд постанови Тихолов да излежи присъдата си при първоначален строг режим в затвора. Имотите му - апартамент в центъра на Сливен и складова база в града, са конфискувани в полза на държавата.

Тихомир Тихолов е изключително мистериозна фигура, определян е за сливенския Ал Капоне. През 2007 година местните медии пишат, че срещу него има издадена европейска заповед за арест, но съд, прокуратура и полиция отказват да я изпълнят. Тихолов е издирван в Германия по шест обвинения - изнасилване, противозаконно лишаване от свобода, професионален трафик на хора в тежки размери, сводничество и набавяне на фалшиви документи за самоличност.

Докато го чака съд зад граница, Тихолов си живее царски живот в Сливен. Купува си луксозно "Ауди А7", започва строителството на апартаменти, офиси, бизнес сгради. Самообявява се за един от най-големите инвеститори в Югоизточна България и тъне в невиждан разкош. 

За да се легализира в обществото, щедро раздава дарения и даже става спонсор на екосдружение "Брезичка". Сривът в бизнеса му започва с финансовата криза през 2008 година, когато цялата му империя рухва, а веднага след това сливенската полиция и прокуратура го вземат на мерник и погват.