Попълнете търсена ключова дума или фраза

Предприемач организира дарителска акция в наводненото село Петърч

https://blitz.bg/obshtestvo/predpriemach-organizira-daritelska-aktsiya-v-navodnenoto-selo-petrch_news795281.html Blitz.bg

Никола Кръстев раздаде десетки кашони с хранителни продукти от първа необходимост на семействата, чиито къщи бяха залети с вода

Костинброд , България 23 Ян. 2021, 16:55 1503 прочита 0 коментара
Предприемачът Никола Кръстев организира дарителска акция в подкрепа на пострадалите от наводненията в село Петърч, община Костинброд.

Кръстев раздаде десетки кашони с хранителни продукти от първа необходимост на семействата, чиито къщи бяха залети с вода.  

„Исках да помогна на хората в село Петърч, на които наводнението унищожи зимните запаси от храна. За някои от тях, особено пенсионерите, това е голяма загуба. Те не могат да чакат помощи, които ще дойдат след време, когато приключат дадени бюрократични процедури.
Вярвам, че трябва да си бъдем взаимна опора в трудните моменти, защото така ще се съхраним като народ“, разказа Никола Кръстев.

На места водата все още не се оттеглила напълно.Някои от жителите на Петърч са убедени, че причината за бедствието не са дъждовете. Според тях намиращи се в близост три язовира са били изпуснати едновременно и това довело да приливната вълна. Някои от тези язовири били частни. Един възрастен мъж сподели, че за 25-ти път е наводнена къщата му.

Хората разказаха, че вълната придошла изведнъж и за 20 минути заляла всичко. Отводнителните шахти не са могли да поемат част от прииждащата вода. Хората обаче са притеснени от това, че канализацията започнала да връща отпадни води.
 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам