От днес започва да тече 72-часовата мярка “задържане под стража”, разпоредена от районната прокуратура срещу архитект Мануел Манолов. Късно снощи срещу него бяха повдигнати обвинения за това, че преди осем дни в къщата си в курортния град той е осъществил блудствени действия с две малолетни момичета – на 12 и 14 години, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
След изтичането на прокурорската мярка съдът ще реши дали да пусне обвиненият в педофилия 59-годишен главен архитект на община Ракитово на свобода.
Преди да влезе в ареста, Манолов изкара една седмица в кардиологично отделение на пловдивска клиника, защото след залавянето си “на калъп” получил сърдечен пристъп. По време на гледането на мярката не е станало ясно какво съдържа компютърът на архитекта. Полицаите по време на спецакцията си източиха съдържанието на архитектския компютър заради съмнението си, че в него има записи на оргиите, организирани от мераклията.
Според близки до архитекта скандалът с педофилската му изцепка е довел до раздяла с дългогодишната му приятелка. В последните няколко години той движел с 46-годишна бизнесдама, родом от Кърджали, която държала няколко заведения в Пловдив. Злите езици говорят, че детелюбецът преди това бил интимен приятел на друга видна пловдивска предприемачка, която в момента е депутат.
Архитектът почти не поддържа връзка с жена си и сина си. Преди 8 години другият му син пък загинал при катастрофа.
Според съседи на Манолев той имал славата на плейбой и освен във Велинград, водел момичета и на разкошната си вила в курорта Цигов чарк край Батак. Уикендите си обаче обикновено прекарвал усамотен с официалната си приятелка.
В гилдията признават Ноли, както е известен в светските среди, за един от най-кадърните и богати архитекти. Той е автор на проектите на повечето от шикозните хотели във Велинград и околните курорти. В община Ракитово работел на граждански договор, като се вясвал за няколко часа веднъж в седмицата, колкото да подпише насъбралите се документи. /БЛИЦ