Вчера ми направиха втори тест. Отрицателен е и ще си го платя аз. Сега ще дойде професорът, ще му дам парите. Това заяви на пресконференция в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Нито една система не е оставена без пари. Ще дойде момент да се раздаде всичко, не само субсидиите на партиите, заяви още министър-председателят.

„Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе проекторешение за замразяване на заплатите на депутатите. Предложението е те да бъдат замразени към нивата декември 2019 г. и заплатите през третото тримесечие на изминалата година.

Освен това от ГЕРБ обмисляме вариант и за дарение на част от заплатите си. Този месец министрите дарихме 1000 лв. от месечното си възнаграждение. На следващото заседание ще предложим да дарим половината си заплата", каза още министър-председателят. 

„Чувствам се абсолютен популист в момента. Мисля, че върша работа за толкова пари, жертвам се рискувам, взимам решения за тези пари.

Но, от друга страна, говорим за единство, за съпричастност. Нека всички да бъдем еднакво ощетени. За това съм „за” и не се чувствам популист”, добави той.

„Нищо по-добро не е измислено от демокрациите, политическите партии, субсидирането. В момент, в който държавата е на война, сме длъжни сега половината, после – 3/4, после без заплати. Ако така върви, и това ще стане.

Премиерът добави, че с началника на Националния оперативен щаб проф. Мутафчийски заминавам за Смолян, за да видят предприятие, което е реорганизирало дейността си и в момента произвежда маски.

„По 100 000 на месец ще произвеждат. Само в Китай произвеждат такива", посочи той.