Летният неделен ден бе помрачен от поредна претоплена манджа. Главни герои в нея са шефът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. Те за пореден път се ожалиха, че ги заплашват заради “Капитан Андреево”.

Този път двамата спретнаха цяла пресконференция, за да кажат, че трима инспектори не са отишли на работа през последните 4 дни, защото били заплашвани.

”Пуснаха си болнични. Имаме сигнали, че те са били заплашвани да не дойдат на работа", заяви Христанов.

Твърденията им идват, след като служители на МЗХ съобщиха, че одита от ЕК, който се провежда на граничния пункт, е доказал, че в момента има тотален хаос във връзка с фитосанитарния контрол. 

До момента няма данни МВР и прокуратурата да са доказали твърденията на Даскалов и  Христанов за заплахи от какъв то и да е род. Шефът на закритата лаборатория “Евролаб”  Васил Димитров дори настоя от службите и държавното обвинение да извършат проверка на твърденията на двамата управляващи за натиск и заплахи. Такива обаче не се потвърдиха.

Така за пореден път управляващите “увисват” във въздуха, след като тезите им остават недоказани. Потвърждават се и съмненията за умишлена атака към въпросната лаборатория, още повече, че от месеци дейността й е прекратена и няма абсолютно никакво влияние на браздата, пише frognews.bg.

Оказва се линия на поведение на отиващата си власт, всеки, който им се изпречи на пътя или пък не е съгласен с методите им на робата, да бъде окачествен като "мафия". В случая с "Капитан Андреево" се подходи по същия начин.