Попълнете търсена ключова дума или фраза

Превозни документи за градския транспорт ще се продават в 19 офиса на БДЖ в София и близки региони

https://blitz.bg/obshtestvo/prevozni-dokumenti-za-gradskiya-transport-shche-se-prodavat-v-19-ofisa-na-bdzh-v-sofiya-i-blizki-regioni_news796120.html Blitz.bg София, България 27 Ян. 2021, 14:44 489 прочита 0 коментара
Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в 19 офиси на БДЖ. Центърът за градска мобилност, с инициативата на на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за съвместна дейност.

Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи. БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Български спортен тотализатор и Български пощи, каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ.

Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града. Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г. като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата.

Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет. Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам