През цялото си детство съм гледала парадите за 6-и май и когато бях 7-и клас реших, че искам да стана пилот. Всичко направих инкогнито, но когато вече ме приеха звъннах на майка ми да й кажа. Това заяви в ефира на Нова тв красивата ни авиаторка - Филипа Борисова, ст. лейтенант и пилот на боен хеликоптер "Пантер".
 

Филипа говори пет езика и следва смели мечти. Майка е на тригодишно момиченце и обожава морето. Много хора биха предположили, че става дума за добре образована бизнесдама. Но всъщност тя носи пилотска униформа, която е заслужила с много учене и труд.

Въпреки това е част от българската армия и мечтае дъщеря й да тръгне по нейните стъпки. Филипа признава, че майка й първоначално се стъписала, че детето й ще става пилот и не й говорила две седмици. След това обаче й се обадила и й казала, че я подкрепя в избора й. 
 

"Ще се радвам, ако дъщеря ми повтори този избор", заяви Филипа.
 

"Обичам да се занимавам с графичен дизайн, това е женска дейност. Занимавам се с алпинизъм и скално катерене, не мога да стъпя в мола", признава тя.
 

Мъжът до нея е моряк и всеки от двамата е много запален по професията си. "Той владее морета, а аз небето... среща на земята", пошегува се тя.