Последните седмици са получени множество сигнали за побой, зачестили смъртни случаи, прикрита епидемия от краста и ниска хигиена в Дома за хора с умствена изостаналост в Качулка. Както БЛИЦ съобщи, сигналите идват от служителите на дома.
В дома живеят 240 души. Служители твърдят, че скоро имало смъртен случай, при който жена загинала след побой. 

"Има някакви фалшиви камери, трошат им кокалите, бият ги като кучета в ъгъла, за да не се вижда на камерите. Един потребител изчезна и, като го намериха, каза, че са го били", заяви в ефира на bTV Георги Маринов, бивш директор на Дома в Качулка, сега – социален работник.

Пред камерата се изправи директорът на Дома Злати Стоянов, който заяви: "Искам да кажа, че през моето управление от 5 години не съм си позволявал да пипна потребител. През този период са текли множество проверки от инспекторат, общинска администрация и всякакви компетентни органи. Имаше обособена стая за човек, който е агресивен и посяга на персонала, но това не е карцер, а обособена стая".

От община Сливен заявиха: "Два сигнала за случаи на насилие и за цялостната дейност на Качулка има в периода - 2015-2016. Последните месеци не е имало сигнали".