Наркобаронът Иво Турчина беше арестуван зрелищно след клопка от антимафиоти в София. Спенченгетата организирали сделка с дрога, а бандитът се хванал на въдицата и бил закопчан, пише "Телеграф". 

Заедно с него белезниците щракнали на ръцете на още 16 от хората му. Спецакцията продължи два дни, а вчера говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева заяви, че са задържани 17 души, а на 16 от тях ще бъдат повдигнати обвинения, както БЛИЦ вече съобщи. 

Иво Турчина е познат в подземния свят като дясната ръка на един от най-големите наркобосове у нас в последните години от ромски произход. 

По време на акцията са намерени и иззети над 10 килограма наркотични вещества, както и сумата от 240 000 лева, заяви спецпрокурор Милева. 

"16 души ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества", допълни тя. 

По думите й в хода на акцията е установи и склад в София, в който са се съхранявали наркотичните вещества. 

Говорителят на спецпрокуратурата посочи, че част от участниците в групата са задържани в момент на сделка при продажба на голямо количества наркотични вещества. 

Иво Турчина е мастит играч в наркобизнеса, като според оперативни данни за него работят най-малко 30 дилъри. 

"Той не се занимава с дози и дребни неща, а продава килограми", споделиха антимафиоти. 

Бил е най-големият конкурент за пазара на наркотици с Радо Ланеца, чиято група беше разбита преди няколко месеца при спецоперация на ГДБОП. Бандата на Турчина разпространявала всякакви наркотици от кокаин до амфети в цяла България.