Проектът “Елица Тодорова трио”, с който половинката на прочутото българско перкусионно дуо се канеше тази вечер да изненада гостите на конкурса Мис Сирена Марина Диневи във Свети Влас и Cacao Beach Слънчев бряг, е пред провал след инцидент по време на следобедните репетиции, съобщиха очевидци. Докато се подготвяла за изявата с двама от най атрактивните в момента музиканти Мирослав Иванов, китара, и WahTony Тони Рикев, баскитара, Елица едва не бе затисната от рухналото скеле.
Около 17 часа конструкцията е била пометена от силен вятър, възникнал неочаквано на плажната ивица на Слънчев бряг, съобщиха по-късно от МВР. Сцената, изградена от метална конструкция за поддържане на светлинни и звукови ефекти, е била разположена в близост до «Какао бийч». По-късно тази вечер там трябваше да се състои концерт по повод 15 години от създаването на «Еврофутбол».
При падането на част от елементите са наранени трима души – двама младежи от техническия персонал и певицата Елица Тодорова. Звездата от «Евровизия 2007» е получила леко нараняване в областта на главата, но е в добро общо здравословно състояние, без опасност за живота. Получила е спешна медицинска помощ и е освободена за домашно лечение.

Пострадали са двамата младежи от техническия персонал. По преценка на медицинския персонал единият от тях, Ивайло Козаров, е отведен в клиниката «Съни мед» в Слънчев бряг, а вторият, Панайот Стоянов, 24 годишен – в МБАЛ Бургас. След медицински преглед Ивайло Козаров е освободен за домашно лечение, а Панайот Стоянов, който е със счупени кръстни прешлени, ще бъде настанен за лечение, без опасност за живота в бургаската болница.
Стоян Янкулов е в момента с холандска джаз формация в Амстердам. В понеделник дуото трябва да се събере за участие в Созопол в програмата на 24-та “Аполония”. Веднага след това Стоян и Елица заминават за Китай, където имат концерти в Пекин и Хонконг. Чаровната вокалистка ще се представи с няколко изпълнения на китайски, за което цял месец е изучавала езика. /БЛИЦ