Бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев. По думите му държавният глава иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред Нова телевизия. 

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира: "Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание.

При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове. "Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира Близнашки.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение. "Справихме се по един добър начин, с онази политическа интуиция. Изпреварихме другите. Хората разбраха, че държавата е тук", оцени проф. Близнашки.