Чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови трябва да се приемат сутрин след празничните дни. В тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
На диета от от зеленчуци и сурови плодове трябва да преминат хората и да позабравят тежките месни продукти. За това посъветва в сутрешния блок на БНТ, диетолог номер 1 проф. Донка Байкова.<br /> <br /> За да не се стресира организмът ни обаче, след на третия ден след презниците трябва да помислим за детоксикация на организма. <br /> <br /> След преяждане трябва да има поне три дни пости, но това не трябва да става веднага, а няколко постепенно. &bdquo;Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме&quot;, посъветва проф. Донка Байкова.<br /> <br /> По нейните съвети трябва да се консумират не повече&nbsp; от 4 яйца&nbsp; седмично. <br /> <br /> Самият козунак е много концентрирана храна, в него има яйца брашно и др. От него трябва да се консумира не повече от 1 филия на ден, препоръчва проф. Байкова.&nbsp; Не би било зле след празниците да се поизпотим в сауната, за да активираме отделянето на токсини през кожата. /БЛИЦ<br /> <br />