"От 01.12. ще е възможно издаването на електронна рецепта от нашия лекар. При което няма да е нужно издаването й в хартиен вариант. Съвсем скоро системата ще работи с пълна сила. Може да има проблеми в началото, но тя ще работи".

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" проф. Михаил Константинов, председател на „Информационно обслужване”.
 
"Системата ще работи за направления, рецепти и други дейности. Това е една голяма и сложна система и ще измине известно време, докато се научим да работим с нея.

Самата системата е собственост на Министерството на здравеопазването. Имаше бюрократични пречки пред нейното внедряване. На нас ни беше възложена задача и ние я изпълнихме", каза още по въпроса проф. Константинов.
 
"Ако изборите се проведат до 25 май, това няма да бъде отлагане, защото Конституцията го позволява. Очаквам изборите на 28 март. Мандатът на парламента изтича на 26 март. Той може да се свика отново без избори при изключителни обстоятелства", каза професорът относно предстоящите избори.
 
"Машинното гласуване не е сложна задача. Но ще има и хартиен вариант, така че ще има възможност за всички да гласуват", заключи той.