Посещението на вицепремиера Красимир Каракачанов е напълно официално. Доста налудничаво звучат слуховете, че в САЩ ще се реди българското правителство. Във вторник министърът на отбраната ще е на среща в Пентагона. Това каза в пряко включване от САЩ проф. Йонко Мермерски за "Беновска пита" по Канал 3.

По темата със заболяването на американския президент Мермерски отново каза, че Доналд Тръмп е в болница, не заради състоянието си, а се взимат превантивни мерки. "През последните 24 часа не е имал повишена температура.  Графикът му не е променен. Докторите смятат, че тежката фаза е премината и върви към бързо оздравяване", каза той.

Мермерски коментира и дебата между Байдън и Тръмп, който предизвика множество реакции в САЩ и по света.


Той смята, че водещият на дебата е заел страна и Тръмп е трябвало да се бори и с него, и с Байдън.

"Хората в Америка са разделени и поляризирани", каза още професорът. "40% са твърдо за Тръмп, 40% са твърдо за Байдън, останалите се колебаят", посочи той.

Според Мермерски програмата на демократите е съсредоточена в това да бъде свален Тръмп и нищо друго след това. Стилът на Тръмп дразни много хора. "Но той направи огромни по размах подобрения за САЩ", каза още проф. Йонко Мермерски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ