Облачно, хладно и с превалявания. До четвъртък, петък ще е така. Към петък вече ще започнат да се оправят нещата. В събота малко ще се пооправи времето. Това обясни климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV. 

Към 20-и може би ще очакваме наистина пролетно време, каза климатологът и уточни, че на 1 юни вече трябва да се открие туристическият сезон.

Ако май продължи така, сме на път да отбележим една по-хладна пролет", посочи експертът и допълни, че има един антициклон, който носи по-студен фронт.

Климатологът заяви, че според института Коперник Италия и Испания отбелязват най-топлия април с цели 3 градуса, откакто се водят замервания по новите критерии.

Хладното време ще е до четвъртък в Стара Загора. А морето оказва своето влияние в морските градове. Там обаче ще превали за кратко. В Търговище също ще изгрее слънце събота и неделя. В Мездра следва затопляне през уикенда, като в момента вали, съобщи проф. Рачев.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук