Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 9 септември. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 09 септември 2023 г.

Днес е събота,  ще направя кратък анализ, тъй като мисля да не пиша в понеделник и вторник, понеже имам друга работа, свързана със срокове.

И тъй – 9 септември. Интересна дата в българската история. Моята гледна точка е такава: Некадърността на тогавашния български елит води до това, да пишат по листчета и салфетки, какво ще е влиянието на Великите сили у нас след войната. Да ни делят на салфетка значи. Всичко останало е следствие от това, което е написано на салфетката, нали така.

Поумнял ли е българския елит? Не. Формира се племе от продажници. Какво искате тогава да ви се случва? Нищо добро, разбира се и това е очаквано – системата върви по грешна траектория и се набива в области на социалното пространство, пълни с кризи. Като прибавите и времето към фазовото пространство, се получава нещо, което се нарича хронотоп. България е в хронотопа на кризите. От хронотоп се излиза с промяна на общественото съзнание. Такава няма.

Значи – България ще си продължава да е в хронотопа на кризите, насочвана от формиращото се племе от продажници.

Юрдечетата крякат в несвяст заради Бжежински. Е, юрдечета мои, позабравихте го, нали. Той брутално ви казва някои истини и е моят най-добър помощник по откачане на наивници от голи куки. Бжежински млати юрдечите глави с чук.

Ама я да изпитаме Витанов какво е чел от Бжежински, ама откъде са цитатите, ама...., ама.... Юрдечетата, като не могат да сложат свястна теория насреща на теориите на Витанов, пак почват каквото си могат – да рецензират. То много акъл не се иска затова. И да не забравите – Витанов – грозен, Витанов-глупав, юрдек – умен, юрдек – красив. Това с две изречения са юрдешките рецензии. Юрдек – не чиател. Юрдек – рецензатор.

Така, а Бжежиски съм го чел и на много езици. Хайде сега и юрдечетата да си го припомнят. Ето няколко препоръки от Витанов

1. Die einzige Weltmacht: Amerikas Strategie der Vorherschaft - вече знаете, откакто ме накараха да чета Маркс и Хегел в оригинал, този език не ме плаши

2. America and the World: Conversations on the Future of American Foreign Policy

3. Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era

4. Великая шахматная доска. господство Америки и его геостратегические императивы – тази нарочно ви я давам на този език. Езикът не ми е проблем – научих го добре, защото някога, като бях студент, всичката научна литература беше на този език. И второ – до видите, че руснаците трева не пасат, а превеждат и добре познават всичко западно, което трябва да се знае.

Хайде, стига ви толкоз. Спирайте да крякате и почвайте да четете. Много ще ви боли, като почнете да осъзнавате как сте набучени на голите куки. Но-о-о, Бжежински е целител. Целител от наивни илюзии. Чети Бжежински, юрдеко и по-малко крякай.

Между другото, аз ценя моите юрдечета. С тяхна помощ отработих прпагандната технология, наречена от мен вълнов пакет. Сега си я описвам по статиите. Тъй, че юрдечета и вие влизате в списъка с полезни животинки, допринесли за развитието на науката.

Иска ми се да ви напиша нещо по-весело, но обстановката не е такава. Иска ми се теорията за племето от продажници да е един сън и да не е вярна, но реалността жестоко я потвърждава всеки ден.

Збигнев Бжежински с неговата бруталност илюстрира отлична нещата. Ето ви го за днес

Збигнев Бжежински (ден номер 11)

......Сега Америка е единствената световна суперсила, а Евразия е централната арена на света. Следователно това, което ще се случи с разпределението на властта на евразийския континент, ще бъде от решаващо значение за глобалното първенство на Америка и за историческото наследство на Америка....

А-ха-а-а-а, разпределението на властта на евразийския континет. Значи набутваме племенца от продажници за елити в подконтроните територии, забавяме развитието на Русия и подтикваме украинците да се самоунищожат, че Русия да не стане пак империя. По натам, тормозим Червения дракон, колкото можем, че да не се появи нова глобална суперсила. И така, докато можем.

Диагноза: Imperial overstretch . Кой разбрал, разбрал.

Войната

Всичко си върви според прогнозите.

Теорията тук я знаете. Украйна трява да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от Украйна.

За целта, насъсваме украинците срещу руснаците, държим Украйна на системи– помпим я със стари оръжия и дългове. И така, до последния украинец. После – изгорена земя – за Русия (натъпкана и с обеднен уран), каквото остане от Украйна – набълбукано с дългове за хиляда години напред.

Така, да видим как върви изпълнението. Изпълнението върви добре.

Прогнози за украинските загуби от 5 септември до края на септември

Безвъзвратни загуби за украинската армия – 12 000

унищожени танкове - 50

унищожени оръдия – 75

унищожени бронирани машини – 120

РУСКИ ЗАГУБИ В ЖИВА СИЛА И ТЕХНИКА – ПРИБЛИЗИТЕЛНО 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА СЕГАШНАТА ОТНОСИТЕЛНА ПАСИВНОСТ НА РУСКАТА АРМИЯ – тоест ако руснаците както и досега си седят на отбранителните позиции.

Нататък, по точките от проверката

Системата Таракан гърми ли? Гърми.

Пробити руски отбранителни линии и светкавично настъпление към Азовско море? Нема. Чудовищни украински загуби, ама то това си е по план.

Попаганда? Аматьорска, колото си искате.

Очаквания? - Трагедията да продължи. Мобилизацията ще скърца, украинските мъже ще се премилат по фронтовете. Целта е ясна – от Украйна да не остане човешки и инфраструктурен потенциал, та Русия като си вземе някаква парче от нея да не може бърза да се превърне в империя. Това е играта.

И формиращото се нашенско племе от продажници играе в нея. Чакаме поредното вундервафе да обърне войната. Много напомня на ситуацията във втората половина на една друга война.

Задачка – за колко време ще бъдат унишожени наште юначни 100 БТР-а? Отговор – пускате ги и след 240 часа вече няма да ги има. Очаквано средно време на живот на български БТР, като излезе на украинското бойно поле – 2 часа и 24 минути.

И тъй - септември – месец на отшумяване на Големия юруш и начало на затъването в есенната кал на западното въоръжение. Листата падат, дроновете виждат отлично окопите из горските ивици сред полята. Това се очаква да се отрази сдържащо на настъпателните украински мераци, поради което и очакваните загуби са по-малки.

Следователно, нещата си се очаква да продължат, както са си и през трите дни, през които няма да пиша.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 412 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 514 дни. 16 месеца са 485 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Между другото 17 месеца са 516 дни. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Броят на случаите полека се вдига. Това ви е прогнозирано и виждате, че е така. Засега опасност няма, но все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност - по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук