„Преди да дойдем тук, питахме да плащаме наем, общината казаха, че покривът бил много зле, падал и не можел да се живее тук, а сега казват, че настаняват някакви, приют ли ще правят. Цялата работа е да ни изгонят. Брат ми се отказа от живота. Вкарали го в лудница, не е опасен“.

Това каза Алексей, брат на барикадиралия се Георги, предава bTV.

Алексей каза, че той и брат му Георги са от село Айдемир, но дошли да живеят в общинското жилище в столичния кв. „Слатина“.

„Фирмата го излъга, че уж му търсели квартира. Той взимаше 24 часа, всеки ден на работа. Аз нямам лична карта над 10 години, никой не ми дава.

Как да започна работа и да взема квартира?  Каквато работа има, работим. Всичко можем. Сега ще видим какво ще стане “, каза още Алексей. 

По-рано през деня Георги, който заедно с брат му Алексей се е самонастанил в общинско жилище, се барикадира в София. Той се заля с бензин и заплаши, че има пистолет. Районът беше отцепен. 

На място пристигнаха спецполицаи и снайперисти. В продължение на няколко часа те се опитваха да убедят мъжа да се предаде. Той беше неутрализиран с електрошок и арестуван.

В момента изведеният мъж се намира в психиатрична клиника заради влошеното му състояние. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук