Връщат на работа скандалния шеф на отдел „Физическа защита” в АЕЦ „Козлодуй” Пешко Караджов. Той бе уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов след разпространен в социалната мрежа видеозапис. На него се чува как Караджов ругае и заплашва с уволнение полицай.

Според Районния съд в Козлодуй Караджов вече е бил наказан веднъж за непристойното си поведение със забележка, а когато го уволнили, не му поискали писмено обяснение, както е по закон. 

Освен че връща на работа Пешко Караджов, съдът в Козлодуй постановява да му бъде изплатено обезщетение в размер на близо 16 хиляди лева. Сумата е равна на три негови месечни брутни възнаграждения.

Пешко Караджов отказа среща с екипа на bTV. По телефона заяви, че е доволен от съдебното решение и че е бил записан нарочно. Той се закани да търси отговорност на бившия полицейски шеф към централата Аспарух Максимов, както и на неговия подчинен Цецо Благоев, разпространил записа и малко след това изхвърлен от системата на МВР.Днес премиерът, по чиято заръка Караджов беше уволнен, заяви, че не може да си позволи да коментира съдебно решение, защото веднага ще последва реакция. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва.

“За мен мога да кажа, че вина имат служителите на МВР, които тогава прикриха и не приобщиха въпросния клип към действащата проверка. Aко е бил приобщен, резултатите сега нямаше да бъдат такива”, посочи Цецо Благоев.